RÖSTER FRÅN AVGRUNDEN #3

Inför Tainted Sprawl vill vi presentera några av Konstföreningen Avgrundens medlemmar när de berättar om sig själva och om vår annorlunda sammanslutning. Så här skriver Sandra Hultsved:

”Avgrunden är en konstförening för all udda, konstig och mörkare konst. Som annars kan ses som skrämmande och för obehagligt för allmänheten och därför inte får mycket utrymme inom den etablerade konstvärlden. Jag har själv alltid känt mig udda och inte vetat vart min konst passar in, men här känns det verkligen som den gör det.

Det är därför jag tycker Avgrunden är så viktigt, just för att det ger oss konstnärer ett forum och en gemenskap med andra likasinnade konstnärer. Som antagligen annars känner sig ganska ensamma i sin genre eller som rent av inte passar in i någon etablerad konstgenre alls. Tillsammans skapar vi vårt egna utrymme, att kunna visa upp vår konst i. För de som behöver se någonting annat än sköna akvarell landskap och fruktstilleben.

Jag har hittills varit med på två av Avgrundens utställningar, den första var Välkommen Till Avgrunden på Berg 211 i mars och nu den kommande ’Tainted Sprawl’ under Subkult. Det känns otroligt kul att få vara med och skapa under Avgrundens paroll!”

Är du alternativ/subkulturell/mörk konstnär? Då hör du hemma hos oss i Avgrunden. Hör av dig till oss på avgrunden@subforening.se för att få reda på mer.