RÖSTER FRÅN AVGRUNDEN #1

Inför Tainted Sprawl vill vi presentera några av Konstföreningen Avgrundens medlemmar när de berättar om sig själva och om vår annorlunda sammanslutning. Såhär skriver Sara FE:

”Föreningen är ett ställe där man inte behöver censurera sig, där man vågar ta för sig utan tvekan inför andras bemötande. Det är en skyddad men ändå öppen sfär, fylld av skapande själar från olika subkulturer, där vi möts över gränserna. Tillsammans blir vi starkare och kan visa upp oss och våra verk på ett annat sätt än som solitära konstnärer – även om vi givetvis fortfarande är individer.

Sedan jag gick med i Avgrunden har mina gränser tänjts, och jag tonar inte ner mina motiv som jag gjorde förr. Jag har blivit modigare i mitt skapande, och blivit mycket mer kreativ. Inför det senaste eventet ”Välkommen till Avgrunden”, gjorde jag fyra teckningar som visar min erfarenhet av schizoaffektivt syndrom. Utan föreningen hade dessa antagligen inte blivit skapade.

Genom att se de andras konstnärliga resor blir jag själv mer sporrad till att fortsätta teckna och måla, och våga ta för mig. Jag har fortfarande en lång väg att gå tills jag når mitt mål med totalt ohöljd och sann konst, men med Avgrunden vid min sida känner jag att det målet kommer att infrias.

Avgrunden är en fantastisk gemenskap av subkulturella konstnärer, som peppar och inspirerar varandra, och hjälper varandra att utvecklas som kreatörer. Här kan man vara precis så mörk, makaber och annorlunda man vill, och alltid bli lyft och uppmuntrad av de andra konstnärerna.

Ett tips från mig till alla konstnärer där ute:
Jag får ibland kommentarer och frågor om det faktum att jag använder mig av vitt breda medium och stilar. Färgpennor, oljefärg, blyerts, akryl, akvarell; popsurrealism, fantasy, mörk konst – alla har de en plats i mitt hjärta. Jag älskar kontraster och kombinationer, variation förnöjer och gör mig glad och inspirerad. Jag hade definitivt blivit bättre på ett medium ifall jag hade fokuserat på just det, och spenderat mina lediga timmar med att finslipa mina färdigheter. Men lockelsen att använda oljefärg istället för akvarell, eller färgpennor istället för akryl, eller att kombinera tre medier eller att prova något nytt – den är omöjlig att motstå. Och det är helt i sin ordning. Det gör livet mycket roligare. Vill du prova ett nytt medium eller en ny stil: bara kör!”

www.sarafe.se
Instagram: sara_fe
Facebook: https://www.facebook.com/sarafeart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *